e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων με την Επιτροπή Ευαγγελισμού του CTE


Στους κοινοτικούς χώρους της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow ΒΔ Λονδίνου πραγματοποιήθηκε χθες μια ενδιαφέρουσα συνάντηση. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, υποδέχθηκε στην Κοινότητα την Επιτροπή Ευαγγελισμού (Group for Evangelisation) του Διαχριστιανικού Οργανισμού Churches Together in England. Ο Σεβασμιώτατος συνοδεύονταν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Δρα Νικόδημο Αναγνωστόπουλο κι από τον Αρχιμ. Νήφωνα Τσιμαλή.  

Τα μέλη της Επιτροπής Ευαγγελισμού (δεν παρέστησαν όλα λόγω των περιορισμών της πανδημίας) προσήλθαν στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής και παρακολούθησαν την 1η Ώρα, που τελέσθηκε στον Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Μετά την Ακολουθία, ο Ιερ. Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, που εκπροσωπεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή στην εν λόγω Επιτροπή, καλωσόρισε όλους και προσέφερε σύντομη ξενάγηση στον Ιερό Ναό. Κατόπιν χαιρέτησε ο Revd Dr Benjamin Aldous (Principal Officer for Mission and Evangelism - Churches Together in England) και ύστερα ο Σεβασμιώτατος ομίλησε με ιδιαίτερη έμπνευση και γλαφυρότητα για την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση. 

 Στη συνέχεια όλοι μετέβησαν στην Κοινοτική Αίθουσα, όπου προσφέρθηκε εγκάρδια φιλοξενία, την οποία επιμελήθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Παναγιώτης Προκοπίου και η σύζυγός του Ευγενία, καθώς και η Πρόεδρος της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών κα Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου με τον σύζυγό της Σωτήρη. Στο τέλος του γεύματος ο Άγιος Θυατείρων ομίλησε με δυναμισμό, με ειλικρίνεια και ρεαλισμό για το όραμά του, αναφορικά με τον Ευαγγελισμό και την Κατήχηση των Ορθοδόξων Χριστιανών της Ι.Α. Θυατείρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: