e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ο Κιέβου Επιφάνιος, για τη Μεσοπεντηκοστή, στην πόλη Volodymyr ΒΔ Ουκρανίας

Το Βολοντίμιρ είναι πόλη στο Όμπλαστ του Βολίν της βορειοδυτικής Ουκρανίας. Εκεί μετέβη σήμερα, εορτή της Μεσοπεντηκοστής, 10.5.2023, συνάμα δε και ημέρα μνήμης του Αγίου Στεφάνου - Ηγουμένου της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, μετά της συνοδείας του και προέστη πολυΑρχιερατικού Συλλείτουργου στον περίοπτο Καθεδρικό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού της πόλεως Βολοντίμιρ.

Κατά τη διάρκεια της Ευχαριστιακής Συνάξεως παρέστησαν ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου του Volyn, Hryhoriy Nedopad, ο δήμαρχος Ihor Palyonka και ο βουλευτής του λαού της Ουκρανίας Ihor Guz.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Μακαριώτατος ομίλησε προς την πληθούσα Εκκλησία προσθέτοντας ειδική παράκληση στον Κύριο για την εν κινδύνω Πατρίδα. Ακολούθως αναπέμφθηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό μας.

Στο τέλος, ο Προκαθήμενος τίμησε με υψηλά εκκλησιαστικά βραβεία τους υπερασπιστές της Πατρίδος, εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Ο προϊστάμενος της Μητρόπολης, Αρχιεπίσκοπος Ματθαίος, εξέφρασε με τη σειρά του τις ευχαριστίες του στον Μακαριώτατο Προκαθήμενο κ. Επιφάνιο για το ακούραστο έργο του για την ανάπτυξη της ενιαίας τοπικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.





































































Δεν υπάρχουν σχόλια: