e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα 2023 στη Μητρόπολη Δέρκων

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Γέννησις του Θεανθρώπου Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Δέρκων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Κοινότητος Μακροχωρίου.

Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.
Ανήμερα, εν πληθούση Εκκλησία, με πιστούς από την Πόλη και από το εξωτερικό, καθώς και με παρατηρητές φοιτητές του τμήματος Φιλοσοφίας και Θρησκείας του εν Τουρκία Πανεπιστημίου «Marmara», τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του ως άνω Ιεράρχου.
Το Ιερό αναλόγιο λάμπρυναν, ο εκ Ρόδου Ιεροψάλτης κ. Σταύρος Κάνιας, η εκ Λιβάνου Ιεροψάλτρια κα Joelle Kamel και η Ιεροψάλτρια της Κοινότητος κα Ευσταθία Μανιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακούστηκαν ύμνοι των Χριστουγέννων και στην Αραβική Γλώσσα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε, ως είθισται, γεύμα αγάπης στην Κοινοτική αίθουσα του Μακροχωρίου.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: