e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ο π. Απόστολος Μαλαμούσης βιογραφούμενος στη σειρά "München Portrait"

Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολο Μαλαμούση (γεν. 1947, Μούρεσι Βόλου), τον οποίον είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε στο πρόσφατο ταξίδι μας στη Γερμανία, αναφέραμε σε προγενέστερη δημοσίευσή μας. Στη σημερινή ανάρτηση παρουσιάζουμε ένα τιμητικό βιβλίο, που αφορά στη φυσιογνωμία του. Πρόκειται για το καλαίσθητο τομίδιο (120 σελίδων) του Peter Weismann, "Apostolos Malamoussis", που εκδόθηκε πρόσφατα (2010) από τις καλές εκδόσεις München Verlag και μάλιστα στην ειδική σειρά τους München Portrait.

Η έκδοση αυτή δεν είναι η τυχούσα, μήτε προέρχεται από τους εκκλησιαστικούς χώρους επιρροής του τιμώμενου, αλλά εκπορεύεται από γερμανικούς κύκλους και στηρίζεται στην καταλυτική δράση τής εξέχουσας προσωπικότητας του Ελληνορθόδοξου  αυτού κληρικού του Μονάχου, ο οποίος επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες έχει δαπανήσει την πάσα ικμάδα του στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, ανεξαρτήτως εάν επρόκειτο για Ορθόδους ή Έλληνες και μη, αποκαλύπτοντας στη βαυαρέζικη κοινωνία την αληθινή εκδοχή της Ορθοδοξίας, ήτοι της γλυκύτητας και της αγαπητικής καλοσύνης! Ο π. Απόστολος από νωρίς συνέλαβε και αξιοποίησε την πραγματικότητα (την οποίαν -αλίμονον- ορισμένοι κύκλοι εντός των... ελληνορθόδοξων τειχών μας ετσιθελικά παραβλέπουν) ότι, κρατώντας τα πεπιστευμένα μας, μπορούμε (και πρέπει) να συναντώμεθα με τον καθένα, δίχως να λογοκρίνουμε ή πολλώ μάλλον ν' απορρίπτουμε τον Άλλο, τον Διπλανό, τον Αλλόδοξο, δεδομένων και των πολυδιάστατων αλλαγών, που συντελούνται ολοένα σε όλα τα επίπεδα του Κόσμου μας. Ο θησαυρός, που κατέχουμε, θεμελιώνεται στην Αγάπη και στο Αίμα του Ιησού, τα Οποία είναι αδαπάνητα και αφορούν στην Οικουμένη. Πώς λοιπόν εμείς, ως κατέχοντες την ανεξάντλητη και άφθορη και δοτική Αλήθεια, θα εγκλωβισθούμε στην αυτοπεριθωριοποίηση ενός αδικαιολόγητου θρησκευτικού εγωισμού;;;

Η "πολυμερώς και πολυτρόπως" εκδηλωμένη δράση του π. Αποστόλου περιγράφεται με αδρές γραμμές και νηφάλιο τρόπο από τον έγκριτο βιογράφο του, διανθίζεται μάλιστα με πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό από τις σημαντικότερες στιγμές του βίου και της πολιτείας του βιογραφουμένου ιερέα.

Εμείς, από την έπαλξη του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, δεν έχουμε παρά τού ευχηθούμε μακρότητα ευλογημένων  χρόνων και κάθε ευλογία, στη ζωή, τους οικείους και τα έργα του!!!

2 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Ανώνυμος είπε...

Δες εδώ... :)

http://www.pantes.de/kontakt.html