e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Φωτορεπορτάζ από τους Πρώτους Χαιρετισμούς στην Παναγούλα Μπανάτου


Κατανυκτικές οι αποψινές στιγμές στην Παναγούλα μας, στον περικαλλή καθεδρικό ναό της περιοχής μας! Η πρώτη στάση των Χαιρετισμών ενώπιον της Πανάχραντης Μητέρας Παναγίας!




Προεστός της ιερής Ακολουθίας ήταν ο αρχαίος φίλος της Ενορίας μας και τώρα νέος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, ο οποίος αυτό τον καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα και στο γενέθλιο νησί μας!


Ακολουθούν σχετικά βιντεάκια, τα οποία μεταδίδουν στους απανταχού Ζακυνθίους και Φίλους Αναγνώστες μας τη βαθιά συγκίνηση, την διάχυτη στον ναό μας απόψε!





















Πριν το τέλος της Ακολουθίας, ο Εφημέριός μας προσφώνησε με θερμούς από καρδιάς λόγους τον Θεοφιλέστατο Φίλο του, αναφερόμενος με συγκίνηση στην ειλικρίνεια των σχέσεών τους, αλλά και στην αξία του υψηλού φιλοξενούμενου, την οποία αξία εκτίμησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και η περί Αυτόν Ιερά Σύνοδος και τον ανεβίβασε, άξια και δίκαια, στην περιωπή της Αρχιερωσύνης για μια ευαίσθητη κι πολυεύθυνη περιοχή της Αφρικής!


Ο π. Παναγιώτης, σε ανάμνηση της τιμητικής αποψινής παρουσίας του Επισκόπου Μοζαμβίκης στην Ενορία μας, τού προσέφερε δύο δώρα: α) Μια μικρή προτομή του αγίου της Ελληνικής Λογοτεχνίας Διονυσίου Σολωμού -του οποίου την θρησκευτικότητα μελέτησε ο κ. Ιωάννης στην μεταπτυχιακή διατριβή του-, ευχόμενος να έχει πάντα κατά νου, στην ιεραποστολική προσπάθειά του, το σολωμικό "Πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σου" και β) έναν εγκόλπιο σταυρό, για να θυμάται τους γείτονες και φίλους του Μπανατιώτες, κατά την τέλεση της θ. Λειτουργίας, εκεί στη νοτιοανατολική Αφρική!


Τέλος, πήρε τον λόγο ο Επίσκοπος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στις αδελφικές σχέσεις του, τόσο με τον Εφημέριό μας, όσο και με όλους τους Μπανατιώτες από τα παιδικά του χρόνια. Στη συνέχεια κάλεσε όλους να στοιχηθούν με τον Χριστό, ιδιαίτερα κατ' αυτή την περίοδο της πνευματικής εγρήγορσης και προετοιμασίας για την βίωση του φρικτού Πάθους και της χαροποιού Αναστάσεως Εκείνου. Στον αγώνα μας θα έχουμε ασφαλή προστάτιδα και συμπαραστάτρια την Ανύμφευτη Νύμφη, η οποία ανύστακτα βρίσκεται στο πλευρό της ανθρωπότητας, με στοργή και κατανόηση.  

Ήχος και εικόνα: Βαλάντης Δρογγίτης

2 σχόλια:

daniel είπε...

Με βαθειά συγκίνηση και κατάνυξη παρακολούθησα, τι ευτυχία(!), και απόλαυσα από τον γλυκόλαλο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ιωάννη και όχι μόνο,το "Άγγελος Πρωτοστάτης"!!!!
Πολύ αγαπητέ πάτερ Παναγιώτη, χίλια από καρδιάς ευχαριστώ που σκέφτεσαι κι εμάς τους απανταχού εκτός, αξιώνοντας μας να μετέχουμε...ζωντανά!!!!
Άγγελος Πρωτοστάτης στα έργα και στη ζωή όλων μας!
Με την αγάπη μου σε όλους και τα ταπεινά μου σέβη στον θεοφιλέστατο!!!

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Εὐχόμαστε στὸν Σεβασμιότατο Μοζαμβίκης "Πάντα ἀνοιχτὰ τὰ μάτια τῆς ψυχῆς του" νὰ μάθῃ, νὰ γνωρίσῃ τὸ Χριστὸ στὰ ἀδέλφια μας στὴ Μοζαμβίκη.
Καλὴ διαμονὴ καὶ καλὴ ἐπιστροφή στὴν χώρα ποὺ τὸν ἔταξε ὁ Κύριος!


Πάτερ, τὴν εὐχή σου καὶ τὰ σεβάσματά μας στὸν πανιερότατο. Εὐχαριστοῦμε γιὰ τὸ φωτὸ-βίντεορεπορτάζ! Μαγκάρι τὴν ἐπόμενη στάση νὰ τὴ δοῦμε κὶ ἐμεῖς, μέσω τοῦ Μπανάτο τβ!