e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Κηδεύτηκε ο δάσκαλος και πολιτικός Διονύσης Μυλωνάς (+6.12.2014)

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Μετά από σύντομη ασθένεια, στην πρόωρη ηλικία των 59 ετών, απεβίωσε χθες και κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα, στο γενέθλιο χωριό του, τον Αγκερυκό της Ζακύνθου, ο Διονύσης Μυλωνάς, γνωστός και αγαπητότατος Ζακυνθινός, ενεργός πολιτικός της τελευταίας 20ετίας στο νησί μας.  

Ο Διονύσης Μυλωνάς υπήρξε εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ζακύνθου, Δήμαρχος Αρκαδίων της πρώτης εποχής των καποδιστριακών Δήμων (1998-2002), Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ζακύνθου, Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου και τελευταία Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. 

Διακρινόταν για το ήπιο και φιλικό τού χαρακτήρα του, σε μιαν εποχή σχεδόν απολίτικη, κατά την οποία οι πολλοί και διάφοροι (αδιάφοροι) πολιτευόμενοι μετέρχονται θεμιτά και αθέμιτα μέσα, ώστε να επιπλεύσουν και να πείσουν - μαγνητίσουν προς το μέρος τους τους υποψιασμένους πολίτες, τους "πάντοτε ευκολοπίστευτους και πάντα προδομένους", σύμφωνα με τον Διονύσιο Σολωμό. 

Εμείς, ως εκκλησιαστικοί άνθρωποι του Μπανάτου, τον γνωρίσαμε εκ του σύνεγγυς ως εκλεγμένο Δήμαρχο Αρκαδίων και συνεργαστήκαμε άψογα κατά πάντα μαζί του, για την ωφέλεια της περιοχής μας. Υπήρξε πάντοτε συνεπής στις υποχρεώσεις και σχέσεις με την Ενορία του Μπανάτου -θυμίζουμε ότι το Μπανάτο ήταν πρωτεύουσα του τότε καποδιστριακού Δήμου-, συμπαραστάτης των αναξιοπαθούντων, σύμφωνα με προσωπικές μαρτυρίες, τις οποίες πληροφορηθήκαμε αυτές τις ημέρες της δοκιμασίας και του αδόκητου χαμού του. Πολλοί μας κατέθεσαν ότι τους επισκεπτόταν κατ' οίκον και τους ενίσχυε οικονομικά ή με κάθε άλλο δυνατό τρόπο, κάτι που δεν είχε γνωσθεί μέχρι τώρα. Η με ταπείνωση και εν κρυπτώ βοήθεια των παραθεωρημένων της ζωής είναι ασυνήθιστη ή ανύπαρκτη ως κοινωνική πρακτική σήμερα! 

Κυριολεκτικά χιλιάδες Ζακυνθινών και εκπροσώπων της Περιφέρειας από τα άλλα Ιόνια Νησιά, στάθηκαν υπομονετικά σε ουρές ωρών έξω από τον Ναό των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης Αγκερυκού, για να προσκυνήσουν τη σορό του μακαριστού Μυλωνά, αποχαιρετώντας τον. Στην εξόδιο Ακολουθία προέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ και Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Από τη θέση αυτήν ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Κύριος της Ζωής να παρηγορήσει την Κεβή (την καλή σύζυγό του) και τα υπέροχα παιδιά του! Η καλή φήμη που κληρονομούν από τον Σύζυγο και πατέρα τους ας είναι φωτεινός σηματοδότης στην περαιτέρω βιοτή τους!






Δεν υπάρχουν σχόλια: