e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Αιδώς...

Σχολιάζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος 


Οι εκκλησίες Αντιοχείας, Γεωργίας, Σερβίας και Βουλγαρίας αθέτησαν τις υπογραφές τους στην τελευταία συνάντηση των Προκαθημένων και ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην Μεγάλη Σύνοδο.

Ευθύς αμέσως εμφανίσθηκαν και οι φαεινοί αστέρες της δύσμοιρης Ορθοδοξίας και αποστέλλουν συγχαρητήριες προσρήσεις και επιχαίρουν λέγοντας ότι όσες εκκλησίες αρνούνται να συμμετάσχουν στη Μεγάλη Σύνοδο επιτελούν έργον του Παναγίου Πνεύματος.

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει για τη Μεγάλη Σύνοδο. Αλλά ας αφήσουν ήσυχο το Πανάγιο Πνεύμα. Θα τους υπενθυμίσω κάτι που όλως τυχαίως τους διαφεύγει. Το Πανάγιο Πνεύμα όπου πνέει φέρει ενότητα και μόνο ενότητα. Όπου υπάρχει διαίρεσις εκεί δεν υπάρχει το Πανάγιο Πνεύμα. 

Την διαστρέβλωση της αληθείας, τα άτιμα παρασκήνια, την διπρόσωπη συμπεριφορά, τις πολιτικές σκοπιμότητες, τις προσωπικές μωροφιλοδοξίες, ας μην τα φορτώνουν στο Πανάγιο Πνεύμα.

Αιδώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: