e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Θα προ-εορτασθεί αύριο (27/11), εν Βανάτω Ζακύνθου, η μνήμη του Αγίου Νεοϊερομάρτυρος Φιλουμένου


Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά κάθε 29η Νοεμβρίου την μνήμη ενός νέου Ιερομάρτυρα, του αγίου Φιλουμένου, ο οποίος μαρτύρησε από φανατικούς Εβραίους παρά το Φρέαρ του Ιακώβ, στις 29 Νοεμβρίου 1979. 

Εμείς, εδώ στην Ενορία μας, στο Μπανάτο της Ζακύνθου, τιμάμε τον νέο άγιο του Θεού, καθώς κατέχουμε αμέσως μετά την ανακομιδή των λειψάνων του, ένα μικρό απότμημα του δέρματός του. Φέτος έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία και χαρά να αγιογραφηθεί εκφραστική ιερά Εικόνα της ηγιασμένης μορφής του, διά χειρός Αναργύρου Σκαλιώτη, την οποία προσέφεραν -ως ευλαβική δωρεά- Ενορίτες μας. 

Έτσι αύριο Κυριακή, 27 Νοεμβρίου τ.έ., στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, θα τιμήσουμε προεορτίως την πανσέβαστη μνήμη του, με Ευχαριστιακή Σύναξη, Αρτοκλασία και σχετική σχετική Ομιλία από τον θεολόγο κ. Διονύσιο Πομόνη. 

Καλούμε τους επιθυμούντες να συμμετάσχουν, να προσέλθουν ώστε να λάβουν την ευλογία του Νεοϊερομάρτυρος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: