e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Εξεδήμησε προς Κύριον ο 80χρονος Ιερομόναχος Διονύσιος Ποταμίτης


Εξεδήμησε προς Κύριον, σήμερα το απόγευμα (22 Οκτωβρίου 2019) ο ζακύνθιος Ιερομόναχος Διονύσιος Ποταμίτης, σε ηλικία 80 πλήρων ετών. Είχε γεννηθεί στο ορεινό χωριό Μέσω Βολίμες της Ζακύνθου, στις 7 Σεπτεμβρίου 1939.
     Ο μακαριστός πατήρ υπήρξε αδελφός της εξακουστής Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών Ζακύνθου, όμως, εξαιτίας πολλών και δυσεπίλυτων προβλημάτων της υγείας του, εγκαταβιούσε στην εν τη πόλει της Ζακύνθου Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου. 
     Τα προβλήματά του όμως είχαν προχωρήσει τόσον ώστε, νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, προ ολίγων μόλις ημερών ακρωτηριάσθηκε και σήμερα άφησε την τελευταία πνοή του. 
     Η κηδεία του ορίσθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή, 25 τρέχοντος, στις 2 μετά το μεσημέρι, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου (πόλη Ζακύνθου) και από εκεί, η ταφή του στη Μονή της μετανοίας του, στα Γκρεμνά
     Ας έχουμε την ευχή του.







[Φωτογραφίες: π. Σεραφείμ Κονίδης]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ Διονύσιε Αιωνία σας η μνήμη. Τουλάχιστον τώρα ηρεμήσατε και δεν υπομένεται τα βασανιστήρια που σας ταλάνιζαν με την υγεία σας τόσα χρόνια. Θερμά Συλλυπητήρια στην Μονή Αγίου Διονυσίου , Ιερά μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών στην Χηρεύουσα μητρόπολη Ζακύνθου εις τους συλλειτουργούς του γέροντος και τους οικείους του. Η κόρη μου τον γνώριζε από όταν ήταν μικρή. Προτελευταία φορά τον είχε δει πριν 2 χρόνια στο πανηγύρι της δερματούσας στο τραγάκι. Και τελευταία στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου Πόλεως στα κάλαντα του Λαζάρου τον Απρίλιο 2019 Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει πεφιλιμένε άγιε γέροντα