e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Απαστράπτων ο Ναός της Παναγούλας Μπανάτου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου


Τι κι αν δε γίνεται φέτος όπως το έχουμε όλοι συνηθίσει το αγαπημένο Πανηγύρι της Παναγούλας Μπανάτου, εξαιτίας της απειλής Covid-19; Όλα ευπρεπίστηκαν εξαίσια στον Ναό μας εν Βανάτω της Ζακύνθου, με αισθητή και χειροπιαστή την αγάπη για τα πράγματα και τις πατροπαράτοδες αξίες που εκφράζουν και διαιωνίζουν. Όλα -μεγαλοπρεπή εν τη απλότητί τους- ετοιμάστηκαν εντός κι εκτός με ιδιαίτερη προσοχή και κατά τάξιν, εκ μέρους των μικρών και μεγάλων της Ενορίας, των εφήβων και νέων, των γυναικών, των Επιτρόπων και εν πρώτοις του ίδιου του Προέδρου Μπανάτου, οι οποίοι αγόγγυστα συνέδραμαν την φιλόκαλη προσπάθεια του οικείου Εφημερίου για μια ευπρόσωπη παρουσία του Ναού στην αποψινή και αυριανή εορτή της Κοιμήσεως της Θεομήτορος! 

ΔΕΙΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:



Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Ι Ε Ρ Ω Ν   Τ Ε Λ Ε Τ Ω Ν

Παρασκευή, 14.8.2020, 8 βράδυ 
Ὁ ἐπίσημος Ἑσπερινός μέ Ἀρτοκλασία καί τά Ἐγκώμια μπροστά στόν Ἐπιτάφιο τῆς Παναγίας. 

Σάββατο, 15.8.2018 
8 πρωί: Ὁ ἑόρτιος Ὄρθρος.
9 πρωί: Ἡ πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
8 βράδυ: Ὁ Μικρός Παρακλητικός Κανόνας πρός τήν Παναγία, κατά τό ζακύνθιο μουσικό ἰδίωμα καί ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.








Δεν υπάρχουν σχόλια: