e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Παράκληση απόψε, τιμώντας τον Όσιο Ιωσήφ τον Σαμάκο στο Γαϊτάνι Ζακύνθου, δίχως λιτανεία


Αντί λιτανείας και των γνωστών πανηγυριώτικων συνηθειών, εψάλη απόψε Παράκληση προς τον Όσιο Ιωσήφ τον Σαμάκο, στον Ναό του Παντοκράτορος Γαϊτανίου Ζακύνθου, όπου μόνιμα θησαυρίζεται το Λείψανό Του. 
     Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο σαν σήμερα, 29 Αυγούστου 2021, η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου αναθυμάται λειτουργικά την Μετακομιδή του Λειψάνου του τιμωμένου Οσίου Πατρός από την Κρήτη στη Ζάκυνθο, η οποία συνέβη στις 29 Αυγούστου 1669, αμέσως μετά την πτώση του Χάνδακα.
     Λόγω του κινδύνου εκ του Κορονοϊού και των διατάξεων για την προφύλαξη των πιστών, όλα απόψε έγιναν λιτά και περιορισμένα και με την συμμετοχή ολίγων ενοριτών και προσκυνητών. 
     Στο τέλος του Παρακλητικού Κανόνα το Λείψανο μεταφέρθηκε έως τα Προπύλαια του Ναού, όπου εκεί αναπέμφθηκε Δέηση ενώπιόν Του. Τέλος, όλοι αλληλοεύχονταν "Και του χρόνου ελεύθεροι!".


Δεν υπάρχουν σχόλια: