e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Πανήγυρις Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω στο Ίλιον

Με την δέουσα κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου στο Ίλιον, κατά την εορτή του Αγίου στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2021.

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Κατά το πέρας του Εσπερινού το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο απένειμε τιμητική διάκριση στον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Μουσικολογιώτατο κ. Ιωάννη Βαρδαβάκη και στην συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης χειροθέτησε δύο Αναγνώστες, τον Τραπεζικό κ. Εμμανουήλ Μακριδάκη και τον Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Ανδριόπουλο.

Την επομένη Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής, Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: