e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην εορταστική εκδήλωση του Κατηχητικού της Γεωργιανοφώνου Κοινότητος της Πόλεως


Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη στην εορταστική εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου της Γεωργιανοφώνου Κοινότητος της Πόλεως για το νέο Έτος, που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως.

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητος Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ηλίας Jinjolava, πλαισιούμενος από τα παιδιά του Κατηχητικού και τους γονείς τους. Ακολούθως, στην Κοινοτική Αίθουσα του Ναού, τα μικρά παιδιά έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα και παρουσίασαν μία μικρή θεατρική παράσταση, στο τέλος της οποίας ο Παναγιώτατος τους μοίρασε δώρα και γλυκίσματα.

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμπροσευχήθηκε στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο












Δεν υπάρχουν σχόλια: