e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Κωνσταντινούπολη, είχε την 12η Ιουνίου 2023 ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την υιϊκή αγάπη και τον σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ μετέφερε τις ευχές και τα φιλάδελφα αισθήματα της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ προς Αυτόν και τον Οικουμενικό Θρόνο.
Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβ. Ναυκράτιδος για την προσκυνηματική επίσκεψη στο μαρτυρικό Φανάρι, ως και για την ουσιαστική συμβολή του στην επιτυχή διοργάνωση της συγκλήσεως της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρ/Καθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προσφάτως.
Επίσης, ωμίλησε με εγκάρδιους λόγους για το επιτελούμενο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρική, ενώ επήνεσε την θυσιαστική προσφορά του Μακαριωτάτου κ.Θεοδώρου Β’ και των αφοσιωμένων συνεργατών του προς τους εμπερίστατους λαούς της Αφρικής.
Σημειώνεται, ότι ο Σεβ. Ναυκράτιδος ευρίσκεται κατ’ αυτές τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, εκπροσωπώντας το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στις εργασίες του διορθοδόξου επιστημονικού συνεδρίου, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Θεολογική Σχολή Χάλκης, υπό τον τίτλο: «Η συμβολή των Χαλκιτών Καθηγητών και αποφοίτων στις διορθόδοξες σχέσεις· Θεολογική Σχολή της Χάλκης: επιτελικό διεργαστήριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: