e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Φανάρι: Τα λειτουργικά της Παρασκευής, 29.3.2024


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη συμπροσευχόμενος, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, κατά την Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στην οποία χοροστάτησε, από το Παραθρόνιο, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Καισάριος Χρόνης, Αρχειοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Συμπροσευχήθηκαν ο Εξοχ. Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, και πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό. 

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, το δε απόγευμα τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Πατρικίου Καλεώδη, αποφοίτου Χάλκης.

_______

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου





























Δεν υπάρχουν σχόλια: