e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην περιώνυμη Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων

  Θεσσαλονίκη, 23 Οκτωβρίου 2013, ώρα 9.30 το πρωί  






Η σημερινή μέρα ξεκίνησε για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με επίσκεψη προσκύνημα στη περιώνυμη Μονή Βλατάδων, παλαίφατο και αειφεγγές πνευματικό κέντρο στη συμπρωτεύουσα, κόσμημα περίοπτο του Οικουμενικού Θρόνου. 

Μέσα σε κλίμα έντονων συναισθημάτων κατάνυξης και πνευματικής ανάτασης ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος, ευάριθμοι Αρχιερείς (μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος), πλήθος Κληρικών, λοιπών Επισήμων και απλών ανθρώπων υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη. Εκείνος ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή, αναφέρθηκε στην καθόλου προσφορά της Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων στην πνευματική θωράκιση του λαού διαχρονικά, δεν εφείσθη όμως και επαινετικών λόγων για τον προΗγούμενο της Μονής λογιότατο Μητροπολίτη Τυρολόης και Σερεντίου Παντελεήμονα.

Ολόκληρη την Ομιλία Βαρθολομαίου δημοσιεύσαμε ήδη στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας. Για να έχετε πρόσβαση και να μπορέσετε να την αναγνώσετε, κάντε κλικ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: