e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Επίσημος απόψε ο Εσπερινός στην Αγία Μαρίνα του Φαγιά Ζακύνθου


Σε κλίμα κατάνυξης έγινε απόψε ο Εσπερινός προς τιμήν της Αγίας Μαρίνης, στου Φαγιά, το γραφικό ριζοχώρι της Ζακύνθου. Του Εσπερινού προηγήθηκε η μεταφορά της καλλιτεχνικής Καθέδρας και του Εικονίσματος της Αγίας στην εόρτια θέση της, στο κέντρο τού μεγαλοπρεπούς Ναού. 

Για την χοροστασία του Εσπερινού προσήλθε ο παρεπιδημών στο νησί μας Σεβ. Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων, ο οποίος κήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λόγο. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας λιτανεύτηκε το απότμημα Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος, που θησαυρίζεται στον Ναό. Έψαλε -κατά το ζακυνθινό ιδίωμα- ο Χορός του Σάββα Βοζαΐτη

Την ευθύνη για την αρτίωση των εν γένει Ακολουθιών, σημερινών και αυριανών, έχει ο δραστήριος Εφημέριος π. Νικόδημος Κεφαλληνός.






































Φωτογραφίες: Γιάννης Κλάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: