e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Πρώτη του Νέου Έτους 2016 εν Βανάτω της Ζακύνθου

Πρωί Παρασκευής, 1ης Ιανουαρίου 2016, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου 

















































Για την πρώτη θεία Λειτουργία της Αρχιμηνιάς και Αρχιχρονιάς 2016 συναχτήκαμε σήμερα ("πολλοί οι κλητοί, ολίγοι δε οι εκλεκτοί") στον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο, τιμώντας την δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου Ιησού και την μνήμη του Αγίου Ιεράρχου Βασιλείου.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου έγινε η επίσημη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει, ο δε Εφημέριος π. Παναγιώτης εξέφρασε εγκάρδιες ευχές για μακροημέρευση και επι-στροφή στον έσω άνθρωπο, τον οποίον οφείλουμε όλοι να διορθώσουμε, ώστε εντέλει να διορθωθεί ο παραπαίων κόσμος μας. 

Ακολούθως κόπηκαν οι δύο παραδοσιακές Κουλούρες προς τιμήν των Ιεροψαλτών μας, που κοπιάζουν ολοχρονίς για την ευπρεπή παρουσία του Ψαλτηρίου μας, διανεμήθηκαν όμως σε όλους κομμάτια και οι δύο, στους οποίους έπεσε το "ηύρεμα", έλαβαν τα ανάλογα συμβολικά δώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: