e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Κυριακή Παραλύτου 2020 εν Βανάτω Ζακύνθου, με ανάμνηση της Παρόδου του Αγ. Νικολάου από το νησί [photos]


Πρωί Κυριακής του Παραλύτου, 10ης Μαΐου 2020, στο Ενοριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου εν Βανάτω της Ζακύνθου, επί τη αναμνήσει της ευλογητής Παρόδου του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τη Ζάκυνθο, κατά τον πλου της Μετακομιδής Του εκ Μύρων της Λυκίας στο Bari της Ιταλίας, το 1087.

Η θεία Λειτουργία έγινε ξανά κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας των κυβερνητικών περιορισμών της θρησκευτικής λατρείας για τον φόβο Covid-19, λειτουργούντος του Εφημερίου π. Παναγιώτου Καποδίστρια (ο οποίος μάλιστα ομίλησε περί του ποιος θεωρείται πνευματικός άνθρωπος στην ορθόδοξη εμπειρία) και ψάλλοντος του κ. Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη.

Η όλη Ευχαριστιακή Σύναξη μεταδόθηκε απευθείας, μέσω του καναλιού της Ενορίας στο YouTube. Όσοι επιθυμείτε να την δείτε ή να την ξαναδείτε, κάντε κλικ ΕΔΩ!

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό, για το οποίο μόχθησε ο Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας:














































Δεν υπάρχουν σχόλια: