e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

LIVE η Τελετή της Ανάστασης και η αναστάσιμη Λειτουργία από τη Φανερωμένη Μπανάτου [απόψε, 11.40 μ.μ.]


Παρακολουθείτε απόψε, Μέγα Σάββατο προς την Κυριακή του Πάσχα (18 προς 19.4.2020), από τον ολόφωτο και καταστόλιστο Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, την τελετή της Αναστάσεως και ακολούθως τη θεία Λειτουργία, μέσω του καναλιού της Ενορίας στο YouTube.

Παρότι οι θύρες του Ναού είναι κλειστές για τους πιστούς, εξαιτίας Κορονοϊού, το σήμα της Αναστάσεως μπορεί να φθάσει όπου γης διαδικτυακά. 

Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ:Ανάσταση και Πασχαλινή Λειτουργία 2020 απόψε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο [video]


Πάσχα 2020
Η Ακολουθία και η πανηγυρική Θ. Λειτουργία της Αναστάσεως από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Η αφή του Αγίου Φωτός 2020 στα Ιεροσόλυμα [πλήρες video - photos]


  Η ΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ  
  ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ,18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020  
  THE SERVICE OF THE HOLY LIGHT AT THE CHURCH OF THE HOLY SEPULCHRE  

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:Μήνυμα Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ για το Άγιο Πάσχα 2020

Προς
τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον Ευσεβή Λαό της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως


«Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια»

Με αυτούς τους λόγους, αγαπητοί μου, η Αγία μας Εκκλησία περιγράφει τα αποτελέσματα της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Όλος ο κόσμος, ορατός και αόρατος, επίγειος και επουράνιος λαμπρύνεται από το Αναστάσιμο Φως του Υιού και Λόγου του Θεού μας.

«Προσκυνοῦμέν σου τά Πάθη Χριστέ. Δεῖξον ἡμῖν, καί τήν ἔνδοξόν σου Ἀνάστασιν»


ΓΡΑΦΕΙ Ο π. ΚΩΝ. Ν. ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ

Στὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, ταπεινὸ πασχάλιο εὐχετήριο

Ο Εσπερινός του Μ. Σαββάτου και η θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου (Α΄ Ανάσταση) στο Φανάρι [live]


Πρωί Μεγάλου Σαββάτου, 18ης Απριλίου 2020, ο Εσπερινός και θ. Λειοτυργία του Μ. Βασιλείου, με την Α΄ Ανάσταση, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, χοροστατούντος του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄. Όλα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών λόγω Κορωνοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ OPEN: 


Μέγα Σάββατο πρωί με την Α΄ Ανάσταση στο Μονή Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου εν Ζακύνθω [live]


Μέγα Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 στη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΝΙΑΝ TV:

Α΄ Ανάσταση - Gloria 2020 στην Παναγούλα Μπανάτου εν Ζακύνθω και των θυρών κεκλεισμένων [photos]Με το έμπα στο Μέγα Σάββατο, 18 Απριλίου 2020, η Ενορία του Μπανάτου έκαμε Πρώτη Ανάσταση και Gloria. Ο ευρύχωρος Ναός της Παναγούλας ήταν εντελώς άδειος, λόγω των απαγορεύσεων των συνάξεων διά τον φόβον του θανατηφόρου Ιού και του Λοιμού. Οι ενδιαφερόμενοι παρακολουθούσαν "τα τελούμενα εν αυτώ" από τα σπίτια τους, μέσω του καναλιού της Ενορίας στο YouTube. 

Όλα έγιναν αδιάπτωτα, παρά την απουσία του λαού. Ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, οι Ιεροψάλτες κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Δημήτριος Παπαδάτος, ο Νεωκόρος κ. Ιωάννης Κοντονής και ο υπεύθυνος της τηλε-μετάδοσης κ. Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας έκαναν παν δυνατό για την καλύτερη παρουσία των ιερών Δρωμένων  διαδικτυακά στα σπιτικά των ωσεί Παρόντων Απουσιαζόντων!