e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Προσευχητική σύναξη στην Beit Jala Παλαιστίνης για τους πληγέντες στην έκρηξη της Βηρυτού [video]


Ειδική προσευχητική σύναξη πραγματοποίησε σήμερα το εσπέρας (11.8.2020, 6.30 μ.μ.) η αραβόφωνη ορθόδοξη Ενορία της Μπετζάλλα στην Παλαιστίνη, μετά από παράκληση του Δημάρχου της πόλης κ. Νικόλα Χαμίς, για την ανακούφιση και παρηγορία των πληγέντων Λιβανέζων, οι οποίοι είτε επλήγησαν είτε βρήκαν τον θάνατο από την φονική έκρηξη της Βηρυτού προ ημερών, αλλά και υπέρ όλων των παντί τρόπω δοκιμαζομένων στη Μέση Ανατολή.
     Η εν λόγω Προσευχή πραγματοποιήθηκε πίσω από τον περικαλλή Ναό της Παναγίας Μπετζάλλα και περιελάμβανε τον Ακάθιστο Ύμνο κι Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων Λιβανέζων. Προΐστατο ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μπετζάλλα, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Καζάκος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους της Ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Παράκληση με Πατριαρχική Χοροστασία στον Ναό της Παναγίας της Ελπίδας Κοντοσκαλίου ΚΠόλεως [live]


Απόγευμα Τρίτης, 11ης Αυγούστου 2020, με την ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο από τον Ναό της Παναγίας της Ελπίδας της φιλοπρόοδης Κοινότητας Κοντοσκαλίου (περιφερείας Υψωμαθείων) Κωσνταντινουπόλεως, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄. 

Ο εσωτερικός κόσμος


Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες δύσκολων καταστάσεων που συμβαίνουν στους γύρω μας, αλλά και στον εαυτό μας. Ακούγονται πολύ συχνά κραυγές αγωνίας, απελπισίας, που αποκαλύπτουν την αδυναμία μας  να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά μας. Σαν τείχη ψηλά έχουν υψωθεί μπροστά μας όλα τα προβλήματα, φαντάζοντας πλέον ως αδιέξοδο και το πιο μικρό. Ένα βάρος ανεξήγητο μας πλακώνει, μη μπορώντας να σηκώσουμε κεφάλι, ούτε να πάρουμε ανάσα, πνιγόμαστε... Όλα μαύρα γύρω μας, ψάχνουμε απαντήσεις, μα στο σκοτάδι δεν φαίνεται τίποτα. Στο μυαλό υπάρχει ταραχή, σκέψη καθαρή δεν μπορεί να υπάρξει. Μοιάζουμε σαν κάστρο ανυπεράσπιστο, σαν στρατό σε μάχη, χωρίς συνοχή και οργάνωση. Ο εχθρός θα χτυπήσει, αλλά δεν θα βρει καμιά αντίσταση, και θα το κυριεύσει. Από μέσα πέφτουν τα κάστρα! Όταν δεν υπάρχει ετοιμότητα, οργάνωση, πίστη και ελπίδα, πέφτουν οι άμυνες και ανοίγει ο δρόμος για τον εχθρό.

Κέρκυρα. Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγ. Σπυρίδωνα για την διάσωση από τους Οθωμανούς (1716) [live]


Πρωί 11ης Αυγούστου 2020, στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος εν τη πόλει της Κερκύρας, όπου τελείται Αρχιερατικό Συλλείτουργο, δίχως λιτανεία (λόγω Κορονοϊού) του σεπτού λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος έξω από τον Ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: