e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Έφυγε, χτυπημένος από Covid-19, ο π. Εμμανουήλ Κοντάκης εκ της Ι. Μ. Νεαπόλεως


Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Αναστασιάδης

Έφυγε σήμερα για τους Ουρανούς, χτυπημένος από τον κορονοϊό, ο αγαπητός μου φίλος, αδελφός και συλλειτουργός π. Εμμανουήλ Κοντάκης.

Δραστήριος κληρικός, γλυκός και πρόσχαρης άνθρωπος, παραδοσιακός και φιλακόλουθος. Είχε γίνει όλος αγάπη, όπου βρισκόταν και όπου στεκόταν με τον καλό του λόγο, τον ευαγγελικό, τον παρηγορητικό, τον ακατάκριτο, τον δοξολογικό λόγο.

Μου φαίνεται απίστευτο… 53 μόλις χρονών έφυγε για την Άνω Ιερουσαλήμ.

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως θρηνεί και μαζί της όλος ο χριστιανικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκη, που τον γνώρισε από κοντά. Τότε πετούσαμε μαζί με το αεροπλάνο στους ουρανούς, τώρα πετάς μόνος σου στους ουρανούς για την αιώνια πατρίδα. Τότε χαμογελούσαμε μαζί. Τώρα χαμογελάς μόνο εσύ, γιατί βλέπεις την Βασιλεία των Ουρανών και χαίρεσαι, ενώ εγώ κλαίω που σε χάνω.

Καλή αντάμωση, αδελφέ μου, στην Χώρα των Ζώντων. Την ευχή σου να έχουμε, θα είσαι πάντα μέσα στις καρδιές μας, από εκεί πάνω να εύχεσαι για όλους εμάς…


Δεν υπάρχουν σχόλια: