e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Συνάντηση Βαρθολομαίου με Ορφανά πεσόντων Ουκρανών στον πόλεμο κατά του ρωσικού επεκτατισμού

Στο πλαίσιο της επίσημης Πατριαρχικής Επισκέψεως στην Ουκρανία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρήκε την ευκαιρία να διαθέσει χρόνο και να υποστηρίξει μικρούς Ουκρανούς που βιώνουν την δυσκολία της Ιστορίας από την παιδική ηλικία τους. Παρόντος του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου συναντήθηκε στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία με τα παιδιά των στρατιωτών, πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας, παιδιά με ειδικές ανάγκες και άλλα εκτοπισθέντα από την Κριμαία.

"Είναι πολύ τρομακτικό να χάνεις τους γονείς σου στον πόλεμο, αλλά μπορείς να είσαι περήφανος για αυτό που σου έδωσαν: ένα λαμπρό μέλλον σε μια ανεξάρτητη, ελεύθερη χώρα", είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα παιδιά των νεκρών υπερασπιστών, ευχόμενος δύναμη και ενθάρρυνση, για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτά τα ιδανικά, για τα οποία πολέμησαν οι γονείς τους. Μιλώντας στους συγγενείς και κηδεμόνες των παιδιών, είπε ότι θα προσεύχεται γι' αυτά και ευχήθηκε "υπομονή, δύναμη και αντοχή, για να μπορέσετε να μεγαλώσετε αυτά τα παιδιά".
Ο Κιέβου Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη συνάντηση αυτή και τόνισε ότι το να θυμόμαστε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους προστατεύοντας τους άλλους είναι καθήκον μας. "Τιμάμε τους νεότερους ήρωές μας και δείχνουμε την αγάπη μας γι' αυτούς μέσω προσευχής. Γιατί όλοι είμαστε η ψυχή που δημιουργήθηκε αθάνατη, και είναι μέσω προσευχής που νιώθουμε συνδεδεμένοι με εκείνους που δεν είναι πια ανάμεσά μας, και έτσι δείχνουμε την αγάπη μας για αυτούς", είπε ο Προκαθήμενος της ΑΟΕΟ.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Μητροπολίτης Επιφάνιος προσέφεραν δώρα και εικόνες στα παιδάκια, σε ανάμνηση της συνάντησης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: