e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

10ετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού, του από Ελβετίας

Με την τέλεση, προ της απολύσεως της Θ. Λειτουργίας της Κυριακής, 7ης Νοεμβρίου τρ.έ., του Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού, του από Ελβετίας, συμπληρώθηκε το τριήμερο Μνήμης γιά τήν δεκάτη επέτειο από την εις Κύριον εκδημία του (5.11.2011). 

Της Θ. Λειτουργίας καί του Μνημοσύνου του πρώτου Μητροπολίτου Ελβετίας στον ιερό σταυροπηγιακό ναό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στο Σαμπεζύ της Γενεύης προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος, συλλειτουργούντων των Αρχιμανδρίτου Φανουρίου Θολιώτη και Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Κοτρότσιου, Πρωτοσυγκέλλου και Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας, αντιστοίχως. 

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου ετελέσθη Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Ιεράρχου, ευρισκομένου στον περίβολο του Ορθοδόξου Κέντρου.  

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας






Δεν υπάρχουν σχόλια: