e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ιερατική σύναξη κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Βρισβάνης

Την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom, ιερατική σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Βρισβάνης, υπό τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, τη συμμετοχή του νέου Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Βρισβάνης, Θεοφ. Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού, και του Ιερού Κλήρου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολιτεία της Κουινσλάνδης.

Οι κληρικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον νέο Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο, Θεοφ. κ. Αιμιλιανό, ενώ σημείωσαν την ευδόκιμη διακονία του προκατόχου του, Θεοφ. Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου.  

Κατά την διάρκεια της συνάξεως, στο επίκεντρο της συζητήσεως τέθηκαν πρακτικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των ιερών ναών, υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται εξ αιτίας της πανδημίας.

Τέλος, τη συζήτηση απασχόλησε η επικείμενη ποιμαντική επίσκεψη του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου στη Βρισβάνη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: