e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

LIVE: Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ, βράδυ 11ης Δεκεμβρίου 2021, στην πόλη της Κερκύρας, ο πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, επί τη μνήμη του θαυματουργού Επισκόπου Τριμυθούντος. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:


Συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την μνήμη του προστάτου του νησιού Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Στον Εσπερινό της εορτής που τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021 χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, εκ του Πατριαρχείου της Σερβίας.

Σε προσφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος εξέφρασε την συγκίνησή του για τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Κέρκυρα με το Πατριαρχείο της Σερβίας και τον σερβικό λαό, αλλά και το ότι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου είναι διάδοχος ενός από τους πλέον σπουδαίους Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας, του μακαριστού Μητροπολίτη Αμφιλοχίου Ράντοβιτς, με τον οποίο και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Κερκύρας είχε σύνδεσμο αγάπης εκ των φοιτητικών χρόνων. Τις δύο Εκκλησίας συνδέει η ορθόδοξη πίστη και παράδοση, η ευλάβεια στους αγίους και η χαρά της συμπόρευσης.

Ο Άγιος Σπυρίδων κηρύσσει την ανάσταση, την ελπίδα, την ζωή της πίστεως και αυτή η γιορτή ξαναφέρνει σε όλους την ελπίδα της αιωνιότητας και της αγάπης.

Ακολούθως μίλησε ο Σεβ. Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την αγάπη και την φιλοξενία, στάθηκε στην ταπείνωση του αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος μας διδάσκει την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο στην πράξη.

Βλέπουμε ότι η ζωή των αγίων ανθρώπων δεν τελειώνει με το τέλος τους σ' αυτόν τον κόσμο. Ο άγιος κάνει τώρα περισσότερα θαύματα από τον καιρό που έζησε. Γι' αυτό και όλοι ευγνωμονούν τον άγιο και προσεύχονται σ' αυτόν.

Ιδίως ο σερβικός λαός έχει αγάπη τόσο στον άγιο όσο και στην Κέρκυρα, την οποία έχει χαρακτηρίσει ως το νησί της σωτηρίας του στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όταν και η σερβική κυβέρνηση, Σέρβοι πρόσφυγες και στρατιώτες κατέφυγαν στο νησί ως εξόριστοι.

Η χαρά λοιπόν και η ευγνωμοσύνη προς τον άγιο και την Κέρκυρα οδήγησαν τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου σ' αυτή την πανήγυρη, για να συμπροσευχηθεί και για τον κόσμο και για την Κέρκυρα.

Αύριο Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, αγιώνυμος ημέρα, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συνιερουργούντων των δύο Μητροπολιτών.


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΙΟΝΙΑΝ TV:


Δεν υπάρχουν σχόλια: