e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Συνέντευξη Μητροπολίτη Δωδώνης για εορτή Αγίου Διονυσίου, Πανδημία, «Ναυάγιο» και Στροφάδια [video]

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 στις 12.00 στο κτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου.

Ο Δωδώνης Χρυσόστομος είναι ένας από τους ιεράρχες που έχουν ισχυρή άποψη και την εκφράζουν ιδιαίτερα εύγλωττα. Ερωτηθείς για το θέμα του «Ναυαγίου», όπου που δεν συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Τουρισμού, αφού καταρχάς «τραγούδησε» το αγαπημένο της Αρλέτας «στο ναυάγιο καθόταν και τα έπινε με έναν Άγιο», υπογράμμισε με νόημα «Όποιος έχει μαχαίρι έχει και πεπόνι, εμείς πιστεύουμε ότι κάθε κυβέρνηση δεν σκέφτεται μόνο το παρόν και την ικανοποίηση κάποιων πεισματάρηδων , αλλά σκέπτεται και την εκκλησία που έχει διαρκή και αιώνια παρουσία. Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, αλλά η Εκκλησία παραμένει και θα παραμείνει πάντοτε. Για αυτό και πολύ σοφά η κάθε Κυβέρνηση δε θέλει να έχει ευθεία ρήξη με την Εκκλησία».

O Ποιμενάρχης Δωδώνης, δε θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί για το φλέγον ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Όλα τα γεγονότα μας οδηγούν στο να υπακούμε στις αποφάσεις της Εκκλησίας, γιατί η ανυπακοή οδηγεί σε θάνατο».

Ερωτηθείς δε σχετικά με τους αντιεμβολιαστές ιερείς σημείωσε εμείς «θα προσπαθήσουμε με την πειθώ, την αγάπη και την κατανόηση και αν συνεχίσουν να μην συμμορφώνονται αλλά αντιθέτως παρασύρουν κι άλλους «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη τύπου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: