e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης στην Αγρυπνία του Ιερού Σπηλαίου της Αποκαλύψεως Πάτμου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ευρισκόμενος στο ιερό Νησί της Πάτμου, χοροστάτησε απόψε, 25-26 Σεπτεμβρίου 2021, στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, κατά την Αγρυπνία επί τη εορτή της Μεταστάσεως του Ηγαπημένου Μαθητού και Επιστηθίου Φίλου του Χριστού, Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου.

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ:

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου στην Αγρυπνία της πανηγυριζούσης Μονής Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ευρισκόμενος στο ιερό Νησί της Πάτμου, χοροστάτησε απόψε, 25-26 Σεπτεμβρίου 2021, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, κατά την Αγρυπνία επί τη εορτή της Μεταστάσεως του Ηγαπημένου Μαθητού και Επιστηθίου Φίλου του Χριστού.

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ:

Παράλληλη εκκλησιαστική δομή θέλει να φτιάξει το Πατριαρχείο Μόσχας στην Αφρική. Επιτίθεται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Το Πατριαρχείο Μόσχας για ακόμα μια φορά αποφάσισε να ασχοληθεί με την διάσπαση της παγκόσμιας ορθοδοξίας. Στο στόχαστρο του βρέθηκε ξανά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της πρόσφατης Ιεράς Συνόδου, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας, το Πατριαρχείο Μόσχας θέλει να οικειοποιηθεί ιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και να δημιουργήσει παράλληλη θρησκευτική δομή. Το σχέδιο διάσπασης της αφρικανικής ορθοδοξίας ανέθεσαν στον αρχιεπίσκοπο Λεοντίντ (Γκορμπατσόφ).

Τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας αποκαλύπτουν τις προθέσεις της – ανάλυση

Στις 24 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ως αποτέλεσμα αυτού ελήφθησαν ορισμένες αποφάσεις, οι οποίες καταγράφονται στα πρακτικά της Συνόδου. Εκείνες που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη εντύπωση καταγράφονται στην έκδοση (τόμο) των πρακτικών υπό τον αριθμό 60.

Στον συγκεκριμένο τόμο γίνεται αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη της Αυτού Παναγιότητος Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Κίεβο. Ως γνωστό, η συγκεκρικριμένη έχει πλέον ιστορική σημασία, ως η πρώτη φορά που Προκαθήμενος του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε την ανεξάρτητη Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Αυτό είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό και ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός στην χιλιόχρονη ιστορία της  κοινωνίας μεταξύ Κιέβου και Κωνσταντινούπολης, της Εκκλησίας Μητέρας και Κόρης.

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Μαρκαντωνάκης, εξαιτίας Covid-19


Εξεδήμησε προς Κύριον χθες, 24.9.2021, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Μαρκαντωνάκης, Εφημέριος του Ναού Αγίου Αντωνίου Περιστερίου, μετά από 20ήμερη νοσηλεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο και άνιση μάχη με τον θανατηφόρο Κορονοϊό.

Αποδείξεις πίστης, σχέσης, γνώσης

«Οὗτός ἐστιν ὁ μαθητὴς ὁ μαρτυρῶν περὶ τούτων καὶ γράψας ταῦτα, καὶ οἴδαμεν ὅτι ἀληθὴς ἐστιν ἡ μαρτυρία αὐτοῦ» (Ιωάν. 21, 24)

«Αυτός είναι ο μαθητής που επιβεβαιώνει αυτά τα γεγονότα και που τα έγραψε. Κι εμείς ξέρουμε πως λέει την αλήθεια»

Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη αυριανή Κυριακή στο Φανάρι [live]

Απόγευμα Σαββάτου, 25ης Σεπτεμβρίου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Αναστάσιμος Εσπερινός της αυριανής Κυριακής και της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Η τέλεια αγάπη διώχνει τον φόβο