e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Επιφάνιος Κιέβου: Ποιες Εκκλησίες εξετάζουν την αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας

Ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος αναφέρθηκε στις Εκκλησίες, οι οποίες εξετάζουν το θέμα της αναγνώρισης της Ουκρανικής Εκκλησίας. Σύμφωνα με τα λόγια του, η πρόσφατη εισπήδηση της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική μπορεί να επηρεάσει τις άλλες Εκκλησίες όσον αφορά στην αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας.

«Άλλες Εκκλησίες, οι οποίες τώρα αναλύουν και περιμένουν, θα λάβουν υπόψη τους αυτές τις πράξεις, οι οποίες στοχεύουν στη διαίρεση της ορθοδοξίας. Αυτή τη στιγμή το θέμα βρίσκεται σε ημερήσια διάταξη στη Ρουμανική Εκκλησία, στη Βουλγαρική, στη Γεωργιανή, στην Αλβανική, στα Ιεροσόλυμα και σε άλλες. Αυτές περιμένουν. Και για αυτό οι επιθετικές ενέργειες εκ μέρους της Ρωσικής Εκκλησίας θα συμβάλουν στην αναγνώριση του Τόμου Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής αυτοκέφαλης Εκκλησίας. Διότι τέτοια ανομία δεν μπορεί να υποστηριχθεί από άλλες Εκκλησίες. Πρόκειται για παραβίαση της κανονικής τάξης της εκκλησιαστικής ζωής, η οποία υπάρχει ήδη περισσότερα από 1.500 χρόνια», τόνισε ο μητροπολίτης Επιφάνιος στη συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο DW.

Πρόσθεσε ότι ακόμα είναι δύσκολο το να προβλέψει κανείς το πότε θα γίνει η επόμενη αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας, ωστόσο με την βοήθεια του Θεού κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών η Ουκρανική Εκκλησία θα αναγνωριστεί και από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. «Είναι ζήτημα λίγου καιρού», πρόσθεσε.

© Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: