e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, απεσταλμένος του Οικουμενικού Πατριάρχου, στον Πατριάρχη Αντιοχείας

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης δέχθηκε σήμερα, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, απεσταλμένο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, στην πατριαρχική κατοικία στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου. 

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μετέφερε στον Πατριάρχη κ. Ιωάννη την πρόσκληση συμμετοχής στη Σύνοδο των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων που προτείνεται να πραγματοποιηθεί πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, για να συζητηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, ειδικά μετά την ρωσική εισβολή στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας λόγω του Ουκρανικού ζητήματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: