e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Εξεδήμησε προς Κύριον ο ζακύνθιος Ιερέας Ιωάννης Μαρκεσίνης

Κείμενο: π. Π. Ν. Κ.

Εξεδήμησε προς Κύριον, σήμερα Τετάρτη της Διακαινησίμου (27.4.2022), ο καλοκάγαθος Ιερέας της Ζακύνθου ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ, υιός Παναγιώτου και Δήμητρας, γεννηθείς στο χωριό Σκουληκάδο Ζακύνθου στις 30 Ιανουαρίου 1936, έχοντας ήδη συμπληρώσει 86 χρόνια ζωής, εκ των οποίων τα πλείστα -μισόν αιώνα και πλέον- ως ταπεινός εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου, ιερέας των Μυστηρίων της Εκκλησίας.

Διάκονος χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου μακαριστό Απόστολο (μετέπειτα Πολυανής και Κιλκισίου) στις 18 Απριλίου 1970 και Πρεσβύτερος, υπό του ιδίου Αρχιερέως, ένα μήνα μετά, στις 24 Μαΐου 1970.

Υπηρέτησε, με αφοσίωση και ταπεινότητα, την Ενορία Αγίας Μαρίνας του χωριού Φαγιά της Ζακύνθου, έως την συνταξιοδότησή του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του! Να έχουν την ευχή του, τόσο τα κατά σάρκα τρία τέκνα του, όσο και όλα τα διαχρονικά πνευματικά τέκνα του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: