e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Αρχιερατική Λειτουργία στην Αγία Μαρίνα Φαγιά Ζακύνθου - Απονομή οφφικίου Μεγάλου Οικονόμου στον Εφημέριο


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε η Ενορία Φαγιά Ζακύνθου την προστάτιδά της Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα, στον φερώνυμο περικαλλή και μνημειώδη Ναό. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος μάλιστα ομίλησε εμπνευσμένα προς τους φιλέορτους εκκλησιασθέντες. 
  Στο κέντρο του Ναού δέσποζε η περίπυστη  Εικόνα της Αγίας, εντός της ζακυνθινοπρεπούς χρυσοξυλόγλυπτης καθέδρας Της και το παλαιόθεν θησαυριζόμενο στην Ενορία Λείψανό Της.
        Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης απένειμε το οφφίκιο του Μεγάλου Οικονόμου στον καλό Εφημέριο π. Ιωάννη Ρένεση, εξαίροντας συνάμα την αξιοσύνη και την υποδειγματική επιμέλειά του στα ιερατικά καθήκοντά του, την ευπείθεια και την υπακοή του στα κελεύσματα των προϊσταμένων της τοπικής Εκκλησίας.








































Δεν υπάρχουν σχόλια: