e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας τιμήθηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας [photos-video]



Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’, χοροστάτησε απόψε, Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στο Καθολικό της πανηγυριζούσης Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου, στο νησί της Ζακύνθου, προσκεκλημένος του μητροπολίτου  Ζακύνθου κ. Διονυσίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 400 ετών από την κοίμηση του Αγίου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον μητροπολίτη Ζακύνθου με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Αγίου Σάββα.

Εν συνεχεία, απένειμε στον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ του Αγίου Σάββα, για την συστηματική και επί σειρά ετών προβολή του έργου του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο διαδίκτυο.

Ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ευχαριστώντας τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο τόνισε ότι με το διαδικτυακό «Νυχθημερόν», το οποίο συμπλήρωσε φέτος 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας, ενημερώνει για την διακονία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αλλά τοποθετείται, επίσης – όταν πρέπει – με τρόπο κριτικό και κατηγορηματικό απέναντι σε απαράδεκτες ενέργειες που αναφύονται στο σώμα της Εκκλησίας, όπως αυτή των «ανάδελφων αδελφών», υπονοώντας την εισβολή της ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική, στις μέρες μας.

Ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας τιμήθηκε, λοιπόν, τόσο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου, όσο και από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, γεγονός που αποδεικνύει την απήχηση του έργου του.





Δεν υπάρχουν σχόλια: