e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Εορτή Υψώσεως του Σταυρού 2022 στην Παναγούλα Βανάτου εν Ζακύνθω

Πρωί Τετάρτης, 14ης Σεπτεμβρίου 2022, εορτής της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στον ευωδιαστό (λόγω πολλών βασιλικών) Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, έγινε η επίσημη Ευχαριστιακή Σύναξη, με την παρουσία ευάριθμων πιστών. 
     Τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο, πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Δημήτριος Παπαδάτος, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. 
     Προ της Απολύσεως έγινε η Τελετή της Υψώσεως, οι δε πάμπολλες γλάστρες των βασιλικών διατέθηκαν όλες προς το εκκλησίασμα για την ενίσχυση του επί θύραις έργου κατασκευής βιβλιοθηκών στην εστία του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς".
        Σημειωτέον ότι κατά τις τελευταίες ημέρες -όπως έχει ήδη ανακοινωθεί- εκκλησιάζεται η Εικόνα της Παναγίας της "Βαρθαλαμιώτισσας", προερχόμενη από Οικία της Ενορίας, όπου μόνιμα φυλάσσεται από τους κατόχους Της.
[Φωτογραφίες: Κώστας Μπουργάνης και Σπύρος Δρογγίτης]
















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: