e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Αρχιερατική Λειτουργία στη Μητρόπολη Βρυούλων, με Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμων, επί τη Εορτή του Αγίου Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου, μετέβη εις το Σεπτόν της Ορθοδοξίας Κέντρον το Οικουμενικόν Πατριαρχείον για την Θρονική Εορτή της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

     Μετά το πέρας εορταστικών εκδηλώσεων μετέβη οδικώς μετά του Ιερομονάχου Θεωνά εις την επαρχίαν του, προκειμένου να ιερουργήσει την 4ην Δεκεμβρίου, Κυριακή, εις τόν Ιερόν Ναόν της Παναγίας των Βρυούλων και να τελέσει εκ καθήκοντος ιερού, ευγνωμοσύνης πολλής και θλίψεως βαθυτάτης, επιμνημόσυνον Δέησιν, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κτήτορος του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βρυούλων, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυρού Χρυσοστόμου του Β΄.

     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ομίλησε είς το Εκκλησίασμα διά την προσωπικότητα του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου και εξέφρασεν την Ευχήν, όπως Κύριος ο Θεός, χαρίζει εις την διακονίαν της Εκκλησίας Του, άνδρες ενάρετους, με φόβον Θεού, αγωνιστικό φρόνημα και αγάπην προς τον άνθρωπο.

     Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.











Δεν υπάρχουν σχόλια: