e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ακάθιστος Ύμνος 2023 στο Χόμπαρτ της Τασμανίας

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε στο Χόμπαρτ της Τασμανίας και τέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο αυτού, π. Δημήτριο Κατσή.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι η Παναγία αποτελεί ελπίδα για τους απελπισμένους, καθώς απλώνει τα χέρια της και αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους με την αγάπη της, πρεσβεύοντας υπέρ αυτών στον Κύριο.

Ως Χριστιανοί καλούμαστε να παραδειγματιστούμε από την αγία ζωή της, μια ζωή ταπεινώσεως, αγιότητας, υπακοής, αρετής και προσευχής.

Κλείνοντας, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα την αγάπη και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και ευχήθηκε εκ μέρους του να είναι ευλογημένο το τέλος της νηστείας και Πάσχα που πλησιάζει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: