e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Δάκρυσε ο Κρήτης Ευγένιος στους Χαιρετισμούς για τα θύματα της τραγωδίας: «Η σκέψη μας σε εκείνους που έμειναν πίσω»

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Κατά την διάρκεια της ακολουθίας της πρώτης στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου το βράδυ της Παρασκευής, 3 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναφέρθηκε στα θύματα της Τραγωδίας στα Τέμπη, λίγο πριν τελέσει το τρισάγιο στη μνήμη τους.
«Σε αυτά τα Κύριε Ελέησον θα προσθέσουμε απόψε μερικά ακόμα για τους ανθρώπους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα για το οποίο ασφαλώς όλοι έχετε μάθει και το οποίο έθλιψε τις καρδιές μας. Στοίχισε τη ζωή σε ανθρώπους και έκλεισε πολλά σπίτια. Απόψε καθώς μιλάμε στη μάνα μας, στη Μητέρα Παναγία, στη Μητέρα του Εσταυρωμένου και μητέρα όλων των εσταυρωμένων ανθρώπων αυτής της ζωής, δεν μπορούμε να μην έχουμε στην προσευχή μας, πρώτιστα εκείνους, αλλά και τις οικογένειές τους, όλους αυτούς που έμειναν πίσω και για πάντα θα θρηνούν την αιφνίδια απώλειά τους», είπε με σπασμένη φωνή ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.
Παράλληλα συμπλήρωσε: «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε όπως απόψε στους Χαιρετισμούς και την Κυριακή να τελεστούν τρισάγια σε όλους τους ναούς της Κρήτης και να γίνουν ειδικές δεήσεις για τον ανακουφισμό του βάρους των πανθούντων οικογενειών, αλλά και όλων αυτών που έχουν ασθενείς, ή είναι ασθενείς και πολυτραυματίες από αυτό το φοβερό και τραγικό που συνέβη», τόνισε.
Ο κ. Ευγένιος τόνισε πως «Απόψε η Ιερά Σύνοδος παρήγγειλε ανα διαβαστεί στους ναούς μας το εξής κείμενο: Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης με αφορμή τη μεγάλη εθνική τραγωδία της καταστροφικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, προσεύχεται για την ανάπαυση των ανθρωπίνων θυμάτων και εύχεται για την επούλωση των πληγών της μεγάλης αυτής καταστροφής. Η Εκκλησία Κρήτης με βαθιά οδύνη συμμετέχει στον βαθύτατο πόνο στον οποίο βιώνουμε ως κοινωνία με τον αδόκητο θάνατο των συνανθρώπων μας. Μπροστά σε αυτή την τραγωδία στεκόμαστε όλοι με θλίψη ψυχής και εντείνουμε τις προσευχές μας στον Θεό για την ανάπαυση των τελειωθέντων και την ενίσχυση των τραυματιών και όλων των θυμάτων της τραγωδίας. Σήμερα θα τελεστούν σε όλη την Κρήτη δεήσεις υπέρ της αναπαύσεως όλων των μαρτυρικώς τελειωθέντων και υπέρ της ενισχύσεως των τραυματισθέντων και των εν ανάγκες ευρισκομένων αδελφών μας από το θανατηφόρο αυτό τραγικό γεγονός».


πηγή: NEAKRITI

Δεν υπάρχουν σχόλια: