e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Μητροπολίτου Ναυπάκτου: ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

Εἰσήγηση στό Forum γιά τόν Θρησκευτικό Τουρισμό, στήν Καστοριά τήν 25 Ἰανουαρίου 2023

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου 2023 στην Ναό Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Στις 5 Φεβρουαρίου 2023, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, στον ναό της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως λειτούργησε ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εορτή του Ιερού Φωτίου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Ο ανιδρυτής της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος Χάλκης και προστάτης της Θεολογικής Σχολής Άγιος Φώτιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Μέγας, τιμήθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Προέδρου της Εφορείας της Ιεράς Μονής και Σχολής της Χάλκης.

Μηνύματα συμπαθείας του Οικουμενικού Πατριάρχου για τον καταστροφικό σεισμό


Τον βαθύτατο συγκλονισμό του από τον τραγικό θάνατο εκατοντάδων συνανθρώπων μας και τον τραυματισμό πολλών άλλων, εξαιτίας του ισχυρού σεισμού στη νοτιοανατολική Τουρκία, εκφράζει η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με επιστολές του προς τον Εξοχ. Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan, αλλά και προς τον Μακ. Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη Ι’, καθώς επλήγησαν πολλές περιοχές της δικαιοδοσίας του. 

Υπερ-σεισμός: Συμπαράσταση Πατριάρχη Αλεξανδρείας προς Πατριάρχες Οικουμενικό και Αντιοχείας

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, πληροφορηθείς τις άκρως καταστροφικές συνέπειες του ισχυρού σεισμού που έπληξε σήμερα, 6η Φεβρουαρίου ε.ε. περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της Συρίας, στερώντας την ζωή σε δεκάδες συνανθρώπων μας,  απέστειλε Πατριαρχικά Γράμματα προς την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, εκφράζοντας τις συλλυπητήριες ευχές και την συμπαράστασή Του για το δυσάρεστο αυτό γεγονός.

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Όπως και το 1999 έτσι και σήμερα στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων λαών της Τουρκίας και της Συρίας

Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εις μνήμην Μητροπολίτου Περγάμου και Ακαδημαϊκού Ιωάννου (Ζηζιούλα)


Σταύρου Γιαγκάζογλου, 
Αν. Καθηγητή Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Λαοδικείας, εκπρόσωπε του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου μας, Σεβασμιώτατοι, Θεοφιλέστατοι, Εντιμώτατοι, Ελλογιμώτατοι, Σεβαστοί πατέρες, Αδελφοί και αδελφές εν Κυρίω,

Ἡ ἐτησία πανήγυρις τοῦ Ἁγίου Βουκόλου, Ἐπισκόπου Σμύρνης


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Προεωρτάσθη ἡ μνήμη (6 Φεβρουαρίου) τοῦ Ἁγίου Βουκόλου, πρώτου, κατὰ τὴν παράδοσιν, Ἐπισκόπου Σμύρνης, εἰς τὸν Ἱερὸν Ναὸν Ἁγίας Φωτεινῆς, τὴν Κυριακήν, 5 Φεβρουαρίου ἐ.ἔ., ὥστε νὰ δοθῇ ἡ δυνατότης συμμετοχῆς εἰς τὸν ἑορτασμὸν τῶν μελῶν τῆς Ὀρθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, τὰ ὁποῖα προσῆλθον καὶ ἐτίμησαν τὸν προστάτην καὶ πολιοῦχον των Ἅγιον.

Ποιμαντορική επίσκεψη Μητροπολίτη Κλεόπα στο Κάλμαρ της Σουηδίας

Το διήμερο, 3ης και 4ης Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Ιατρίδη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, επισκέφθηκε την Ενορία του Αποστόλου Κλεόπα στο Κάλμαρ της Σουηδίας.