e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Ευαγγελίστρια Νέας Ιωνίας Βόλου: Η πρώτη «πράσινη ενορία» στα Βαλκάνια

Ο κόσμος εξελίσσεται, οι εποχές αλλάζουν και οι κοινωνίες προσαρμόζονται ή προσπαθούν να το επιτύχουν με κάθε τρόπο. Σε αυτές τις προσπάθειες δεν έχει μείνει αμέτοχη ούτε η Εκκλησία, πολύ δε περισσότερο μία Μητρόπολη που πρωτοπορεί ποικιλόμορφα, ξεφεύγοντας πολλές φορές και από τα στενά πλαίσια του δογματισμού. Και η Μητρόπολη Δημητριάδος συμπορεύεται πλέον με μία μεγάλη προσπάθεια να «πρασινίσει» σταδιακά τις ενορίες της, όπου είναι εφικτό. Η προσπάθεια ξεκίνησε στον Βόλο με την «πράσινη ενορία» της Ευαγγελίστριας.

Χαλκηδόνα: Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της Αγίας Ευφημίας


Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά ἀρτοκλασίας ἐτελέσθη γιά τὴν εορτὴ τῆς Ἁγίας Πανευφήμου Μεγαλομάρτυρος καὶ θαυματουργοῦ Εὐφημίας Χαλκηδόνος, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου καί συμπροσευχομένων τοῦ οἰκείου Ποιμενάρχου, Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Ἐμμανουήλ, τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Ἀποστόλου και Θεοφιλεστάτου Δαφνουσίας κ. Σμάραγδου.

[Φωτογραφίες: Ευάγγελος Πέππας]

Φανάρι: Ο Εσπερινός της Αγίας Ευφημίας στον Πατριαρχικό Ναό [video]

Επί τη εορτή της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος και πανευφήμου Ευφημίας, της οποίας το ιερό Λείψανο φυλάσσεται στον Πατριαρχικό Ναό, τελέστηκε απόψε, Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ο οποίος θα προστή και της αυριανής Θείας Λειτουργίας. Το ιερόν Λείψανον της Αγίας είναι εκτεθειμένο στο Σωλέα προς προσκύνησιν υπό των ευλαβών Χριστιανών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Επίσκεψη των νέων της Παιδοπόλεως στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, τριακονταπενταμελής όμιλος νέων από τον σύλλογο Ελλήνων Ρουμανίας, οι οποίοι φιλοξενούνται στην κατασκήνωση της Παιδοπόλεως της νήσου Πρώτης, υπό την ηγεσία του κ. Αποστόλου Κομβόπουλου, μαζί με τους συνοδούς τους.

29 χρόνια Μητροπολίτης Βεροίας ο Παντελεήμων [photos-video]

Τη 10η Ιουλίου εορτάζεται ετησίως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τριχερούσης, καθώς στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού θησαυρίζεται η Ιερά Εικόνα της, ενώ ταυτόχρονα ο εορτασμός συνδυάζεται με την επέτειο ενθρονίσεως του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1994.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τίμησε δύο φτωχούς βιοπαλαιστές Ομογενείς

Το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων, μια υψηλή διάκριση που απονέμεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας σε πρόσωπα τα οποία διακρίνονται για την προσφορά τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ελληνική Ομογένεια ευρύτερα, παρέλαβαν από τον Ποιμενάρχη τους, την Κυριακή, 9 Ιουλίου, δύο ευσεβείς ενορίτες της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Newtown του Σύδνεϋ.