e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Επίσκεψη του Επισκόπου Κνωσού κ. Ευγενίου στο Μπανάτο




Με πολλή μεγάλη χαρά δεχτήκαμε χθες το βράδυ στην Ενορία μας και μάλιστα στο Πρεσβυτέριο τον Θεοφ. Επίσκοπο Κνωσού κ. Ευγένιο, ο οποίος βρέθηκε στο νησί μας για τις εορτές του Αγίου Διονυσίου, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη μας Σεβ. Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου Β΄.

Ο Επίσκοπος Ευγένιος, ένας ευγενέστατος και πολυτάλαντος Κληρικός της Εκκλησίας της Κρήτης, υπήρξε συμφοιτητής και καρδιακός φίλος του Εφημερίου μας π. Παναγιώτη, με τον οποίον δεν έπαψε ποτέ κατά την τελευταία εικοσαετία να έχει ειλικρινή επικοινωνία και αδιατάρακτο σύνδεσμο ψυχής. Μες από αυτή την πνευματική συνάφεια, ο Θεοφιλέστατος ανέπτυξε βαθύτατη αγάπη για τον Πολιτισμό και την Αγιολογία της Ζακύνθου, αλλά και για τον σημερινό Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο.


WHO IS WHO

Ο Κνωσού Ευγένιος (κατά κόσμον Ευάγγελος Αντωνόπουλος), γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1968. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ύστερα στο Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Θεολογικής Θεσσαλονίκης. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1991, υπηρετώντας ως Ιεροκήρυκας, Εφημέριος και Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κρητών Θεολόγων. Το 2001 διορίστηκε Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης, αναπτύσσοντας παράλληλα πλούσια συγγραφική-ιστοριοδιφική δράση. Τον Μάιο του 2005 εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος Κνωσού, Βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ενώ τού ανατέθηκε η ευθύνη της Αρχιγραμματείας της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: