e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Στον Άγιο Ελευθέριο Κερκύρας






Σήμερα, εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητέρας του Ανθίας, πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς η φιλική μας Ενορία του Αγίου Ελευθερίου πόλεως Κερκύρας, όπου θησαυρίζονται και αποτμήματα Λειψάνων του Αγίου.

Σημειωτέον, ότι στην κεντρική αυτήν Ενορία των Κορφών από δεκαετίας εφημερεύει ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κοσκινάς, άξιος διάδοχος του έργου ενός σπουδαίου και αξιομνημόνευτου Κερκυραίου Κληρικού, του μακαριστού Πατρός Γεωργίου Καρύδη.


Χθες κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό ομίλησε στους φιλέορτους ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Κερκύρας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Λινοσπόρης, ενώ κατά το σημερινό Ιερατικό Συλλείτουργο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός.


Από πλευράς μας δεν έχουμε, παρά να ευχηθούμε τα δέοντα στον Εφημέριο και τους Ενορίτες του Αγίου Ελευθερίου, αλλά και στην φίλη Αναΐδα, η οποία μερίμνησε για την οπτικοακουστική ανταπόκριση. Και του χρόνου!


1 σχόλιο:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Ήταν μεγάλη η συγκίνηση όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα και κάπου νομίζω οτι μπορεί ν ανοίγουν οι ουρανοί και συμμετέχει μιά Ψυχή Αγαπημένη σε μιά ταυτόχρονη ακολουθία και προσευχή σ άλλο θυσιαστήριο..