e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

"Χαίρε, γέφυρα μετάγουσα τους εκ γης προν ουρανόν"




Α΄ Παρασκευή της Μεγάλης Σαρακοστής σήμερα και Α΄ Στάση των Χαιρετισμών απόψε προς την Παναγία Θεομήτορα!
"Πολλοί εισί κλητοί, ολίγοι δε εκλεκτοί", εξαιτίας μάλλον του προβληματικού καιρού, προσήλθαν στον ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο, για ν' απευθύνουμε όλοι μαζί λόγους χαιρετιστήριους προς την Γέφυρα, η οποία επανένωσε τα διεστώτα κι επανέφερε τη χαρά και την ελπίδα στη σκοτοδίνη της ανθρώπινης αποστασίας. Ας έχουμε διαρκή την πρεσβεία της και ορθάνοιχτη πάντοτε τη μητρική αγκαλιά Της!

2 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή!

Πολλοὶ εἶναι οἱ λίγοι, πάτερ.
Ἄλλωςτε οὐκ ἐν τοῖς πολλοῖς τὸ εὔ.

Daniel είπε...

Χρόνια σας Πολλά και Καλά.

Με πολλή συγκίνηση σε ακούω αγαπητέ μου Πάτερ, μόνο που έχασα το Άγγελος Πρωτοστάτης...
Δεν πειράζει, να έχεις υγεία και δύναμη. Η Παναγία να σε προστατεύει πάντα και να μεσιτεύει στον Κύριον για υγεία, ειρήνη και ευημερία.
Και του χρόνου να είσαστε/είμαστε καλά όλοι.
Με πολλή αγάπη και νοσταλγία,
δ.μ.τ.