e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Η αναστάσιμη Λειτουργία της Νιας Δευτέρας στη Φανερωμένη




Η αναστάσιμη Λειτουργία της Δευτέρας της Διακαινησίμου τελέσθηκε σήμερα κατά παράδοσιν στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. Παλαιότερα επραγματοποιείτο και λιτανεία της Παναγίας ανά το χωριό. Συν τω χρόνω όμως ατόνισε το όμορφο αυτό έθιμο, επειδή, μετά τα φαγοπότια της χθεσινής Κυριακής του Πάσχα, ελάχιστοι πλέον εκκλησιάζονταν και την επομένη.

Κάμποσοι όμως ενορίτες (θιασώτες κυρίων των πατρικών παραδόσεών μας) προσήλθαν σήμερα στον ναό, αναθυμούμενοι μάλιστα τα "περασμένα μεγαλεία" της ημέρας, με τις γιορτές και τη λιτανεία τση Κυράς Πεφανερωμένης!... Με προτροπή μάλιστα του Εφημερίου, μετέλαβαν οι πλείστοι των Αχράντων Μυστηρίων, επισφραγίζοντας έτσι την άληκτη Χαρά και Χάρη της Ανάστασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: