e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Για το cd "ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΣ" των π. Νικοδήμου Καβαρνού και Γεωργίου Δεμελή

Καθώς σήμερα ολοκληρώνεται / αποδίδεται η παμμέγιστη εορτή της Θείας Ανάστασης και όλοι -κατά τις δυνάμεις του ο καθένας- ευφραινόμαστε πνευματικά, εμείς από τη θέση αυτήν εδώ προτείνουμε για επίκαιρη ακρόαση στους διαδικτυακούς φίλους μας έναν αξιοπρόσεκτο δίσκο ακτίνας, με τίτλο "ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΣ -Ύμνοι Μεγ. Εβδομάδος", το οποίον πέρυσι (τότε που κυκλοφορήθηκε) είχε την καλοσύνη να μάς δωρίσει ο φίλος του Νυχθημερόν κι ενίοτε συνεργάτης μας Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός

Στο ανά χείρας cd, από τις Εκδόσεις Σαΐτη, ψάλλουν εμμελέστατα ο π. Νικόδημος Καβαρνός και ο Γεώργιος Δεμελής, με τη συνοδεία Χορού Ισοκρατών τους: Ιωάννη Μπούση και Γεώργιο Σάββα. Διαβάζει ο Ιωάννης Φράγκος.

Με την αγαστή συνεργασία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Άνθρωποι Αγάπης» και του «Μερόπειου Ιδρύματος», δημιουργήθηκε αυτό το έργο καλής διάθεσης και πολύμηνης κοπιώδους εργασιάς, με τους εκφραστικότερους και κατανυκτικότερους ύμνους από τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Λαμπρή Κυριακή, με συγκεκριμένον άγιο σκοπό: την προσφορά αγάπης, με την ανέγερση ενός σχολείου, στο Μπουρούντι της πολύπαθης Αφρικής.

Ως Νυχθημερόν είμαστε ικανοποιημένοι ότι στα προκαταρκτικά της έκδοσης έχει προταχθεί ένα μικρό, αλλά χαρακτηριστικό, κείμενο του π. Παναγιώτη Καποδίστρια από την παρουσίαση του π. Νικοδήμου, η οποία έγινε παλαιότερα εδώ, μετά από επίσκεψη στην Ενορία μας, στις 28 Απριλίου 2008. Διαβάζουμε συγκεκριμένα: "Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός είναι μια εξαιρετική περίπτωση πολύ νέου ανθρώπου και νεότατου Κληρικού, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το πολύτιμο τάλαντο της φωνής και ήδη έχει διακριθεί ανά την Ορθοδοξία ως ένας από τους σπουδαιότερους Πρωτοψάλτες και Καθηγητές της Βυζαντινής Μουσικής".


Συγχαίρουμε από καρδιάς τον αγαπητό π. Νικόδημο και τους καλούς συνεργάτες του, ευχόμαστε μάλιστα να βιώνουν την ημέρα της Ανάστασης ως άδυτη καθημερινότητα! Και σε άλλα ανώτερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: