e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Από το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ στο MEGA το ρεπορτάζ για την αποχώρηση του Μητροπολίτου Ζακύνθου

 

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ -πάντα στην πρωτοπορία- δημιουργεί ειδήσεις!!! Στο αποψινό βραδινό Δελτίο του MEGA, δείτε τα περί την παραίτηση- αποχώρηση του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου από τον μητροπολιτικό θώκο του νησιού μας. Το ρεπορτάζ προήλθε από την χθεσινή σχετική ανάρτησή μας, απ' όπου μάλιστα αντλήθηκε μικρό απόσπασμα του βίντεό μας. Αν και δεν αναφέρθηκε η πηγή προέλευσης της είδησης, δεν πειράζει!...


Φίλοι μάς πληροφορούν ότι ανάλογη αναδημοσιοποίηση έκανε και το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΤ3, στο δελτίο ειδήσεων των 10, πριν λίγο!

"ΑΛΗΘΩΣ": Το μορφωτικό Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου είναι γεγονός!

Ξέχωρα από την λειτουργική / λατρευτική διακονία της κάθε Ενορίας, η μορφωτική διάσταση αποτελεί -θεωρούμε- θεμελιακή παράμετρο για την πνευματική ολοκληρία όσων εμπιστεύονται το εκκλησιαστικό γεγονός στην καθημερινότητά τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η ίδρυση του Κέντρου Λόγου της Ενορίας Μπανάτου, υπό την επωνυμία ΑΛΗΘΩΣ, στην οποία δίνουμε διττή ερμηνεία: Ότι α) ευελπιστούμε να υπηρετούμε την Αλήθεια σε κάθε περίπτωση και β) παραπέμπουμε στην αναστάσιμη εμπειρία, την οποίαν -ούτως ή άλλως- αναπαράγουμε ως κύτταρο του εκκλησιαστικού Σώματος.

Σε πρώτη φάση σχεδιάζουμε, το Αληθώς να ενεργοποιηθεί κατά το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2011-12, με σειρά επιμορφωτικών ομιλιών – διαλέξεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, ελλείψει άλλου χώρου, εντός των ναών μας ή αλλού, κατά περίπτωσιν και θα στοχεύουν στην εκλαΐκευση επιστημονικών θεμάτων (θεολογικών, ιατρικών, κοινωνιολογικών, εικαστικών, λογοτεχνικών κ. ά.) από ειδικούς επιστήμονες, εντοπίους ή προσκεκλημένους.

Η πρώτη παρουσία του Κέντρου Αληθώς θα γίνει το απόγευμα της 31ης Αυγούστου 2011 (εορτή Αγίας Ζώνης), στον προαύλιο χώρο του μικρού ναϋδρίου της παλαιάς Βλαχέραινας Μπανάτου, πίσω από το Κοιμητήριο, στις 7.30 το απόγευμα, ως σύναξη οικολογικής ευαισθητοποίησης, δεδομένου ότι η 1η Σεπτεμβρίου έχει από ετών καθιερωθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Ημέρα Προσευχής υπέρ του Περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ. με Μικρή Παράκληση προς την Παναγία, θα ακολουθήσει Αγιασμός για την έναρξη εργασιών τού Αληθώς, με Ευχή υπέρ του Περιβάλλοντος και, τέλος, ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης Καποδίστριας θα ομιλήσει, με θέμα:

«Η συνέργεια της Θεοτόκου στην χριστοποίηση της υλικότητας της Κτίσης».

Σημειωτέον ότι το λογότυπο του Μορφωτικού Κέντρου φιλοτέχνησε ο Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας.