e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η Χειροτονία σε Πρεσβύτερο του π. Χρήστου Γκούσκου, η πρώτη χειροτονία του Μητροπολίτου κ. Διονυσίου ως Ζακύνθου























Το ανωτέρω πλούσιο φωτογραφικό υλικό προέρχεται από την χειροτονία του Διακόνου Χρήστου Γκούσκου σε Πρεσβύτερο, η οποία τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο ομώνυμο χωριό της Ζακύνθου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄Παραβρέθηκε, συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος

Στον νέο ιερέα απηύθυνε νουθεσίες πατρικής αγάπης ο Σεβ. Διονύσιος, ο οποίος επεσήμανε αφενός μεν την σημασία της αποστολής που αναλαμβάνει από σήμερα ο νεοχειροτονηθείς, αφετέρου δε το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη χειροτονία του ως Ποιμενάρχου της Ζακύνθου, ενώ στο τέλος εγκατέστησε το νέο ιερέα στην ενορία και προέτρεψε τους ενορίτες να τον υποδεχτούν και να τον αγκαλιάσουν ως πνευματικό πατέρα τους. 

Εκκλησιάστηκαν πάμπολλοι ενορίτες και περίοικοι, ενώ ο π. Χρήστος μοίρασε το αντίδωρο. Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα σε παρακείμενο κατάστημα.

Φωτογραφίες για το Νυχθημερόν:  Κωνσταντίνος Αναστασιάδης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

EK VATHOUS KARDIAS THERMA SYNCHARITIRIA SON PANAXIO MHTROPOLITH ZAKYNTHOU KK DINISSION STON AGIO DODONIS KK CRYSSOSTOMON KAI STON NEOCHIROTONITHENDA PATERA XRISTO. EFCHOMAI NA ZHSH ETH POLLA KAI NA DIAKONISI SAN IEREFS TON MISTIRION TOU XRISROU THEON KAI ANTHROPOUS. ME ADELFIKOUS ASPASMOUS P. NIKOLAOS XENOS APO PARISSI GALLIAS