e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος προεστώς της πανηγύρεως στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως [φωτογραφίες + videos]



















































Κείμενο - Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό στην Ηλιούπολη.

Των ακολουθιών του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένος από το ιερατείο και ιδιαιτέρως από τον προϊστάμενο του ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδος και με τον οποίο έχουν αγαστή συνεργασία.

O Ναός κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου, οι οποίο προσήλθαν να αναπέμψουν δεήσεις στην Παναγία, που ως Μητέρα πάντα σκέπει και αγκαλιάζει τα παιδιά της.

Ο κ. Χρυσόστομος στο μεστό θεολογικό κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγιότητα της Αειπαρθένου Μαρίας και πώς καταλύθηκαν οι νόμοι της φύσεως τόσο στην σύλληψή Της από τους υπερήλικες γονείς Της, όσο και και στον Ευαγγελισμό από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. "Η αγαθή μερίδα που διάλεξε η Μαρία ήταν ο λόγος του Θεού και είναι μακάριοι αυτοί που ακούν τον λόγο του Θεού και τον εφαρμόζουν. Όπως στο Ευαγγέλιο της Κρίσεως, μας λέγει ο Κύριος μας πως θα γίνει η Τελική Κρίση στη Δευτέρα Παρουσία Του και ποίοι θα κερδίσουν την αιώνια Βασιλεία. Να ποιο είναι το εισιτήριο για την Αιώνια Ζωή. Να ακούμε το Λόγο του Θεού και να τον τηρούμε. Ας πλησιάσουμε λοιπόν τον συνάνθρωπό μας διότι αυτός θα μας εκδώσει το εισιτήριο για την Αιωνιότητα. Και ας παρακαλέσουμε την Υπεραγία Θεοτόκο να συνεχίσει να είναι πάντοτε κοντά μας στις δυσκολίες που περνάμε και να μεσιτεύει προς τον Ουράνιο Πατέρα μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: