e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Πανέτοιμοι για την αυριανή εκδήλωση του Γ2 "Αληθώς" προς τιμήν του Δημήτρη Λάγιου


Ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την β΄ εκδήλωση του 3ου κύκλου δράσεων του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", αυτή τη φορά αφιερωμένη στον Ζακυνθινό συνθέτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΓΙΟ (απόγευμα Κυριακής, 29ης Σεπτεμβρίου 2013, στο πλάτωμα του ναού της Φανερωμένης Μπανάτου, ώρα 6.45 μ.μ. ακριβώς). 


Έχουμε από ημερών ανακοινώσει ότι στο α΄ μέρος η γνωστή και αγαπητή στο ζακυνθινό κοινό φιλόλογος Μαρία Ρουκανά-Αμπελά θα ομιλήσει με θέμα τη συμβολή του Λάγιου στην ζακυνθινή Παράδοση και Ποίηση, ο δε ευαίσθητος ηθοποιός Τάκης Πετρόπουλος θα διαβάσει ποιήματα. 

Στο β΄ μέρος η Χορωδία "Το όνειρο του παιδιού", υπό τον Δημήτρη Κάνδηλα, θα αποδώσει άσματα από τους δίσκους του Λάγιου και στο γ΄ μέρος το Χορευτικό Συγκρότημα "Υακίνθη" του Νίκου Αρβανιτάκη θα χορέψει λαϊκά τραγούδια του νησιού, που έχει επεξεργασθεί ο πρόωρα απών συνθέτης κι έχει παρουσιάσει σε βινύλια. 

Εμείς, ως πρόγευση, αναρτάμε ευθύς κατωτέρω ορισμένα από τα μουσικά κομμάτια, που θα αποδοθούν αύριο στην εκδήλωση του Γ2 "Αληθώς", όπως έχουν καταγραφεί στα σχετικά βινύλια και δημοσιοποιηθεί στο YouTube:







Δεν υπάρχουν σχόλια: