e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αυτός μεριμνά ακόμη και για τα πουλιά του ουρανού και για τα χόρτα του αγρού

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  
της Κυριακής 30ής Μαρτίου 2014 
Δ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ 
(Εβρ. στ΄ 13-20)

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Στεργιώτης

Όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, κάθε βοήθεια και παρηγοριά είναι ευχάριστη για εμάς. Μας δίνει θάρρος και μας αναπαύει. Πόσο μάλλον όταν προέρχονται από τον ίδιο τον Θεό.
Ο Θεός ήδη από τα πανάρχαια χρόνια πραγματοποιούσε πάντοτε τις υποσχέσεις Του. Όπως το υποσχέθηκε, έδωσε τέκνο στον προχωρημένης ηλικίας Αβραάμ από το γένος του οποίου θα προερχόταν ο Λυτρωτής του κόσμου.
Οδήγησε τους απογόνους του στη «γη της Επαγγελίας» και τους αύξησε πληθυσμιακά, για να γίνουν ισχυροί  και κυρίαρχοι. Οδήγησε  τον λαό στην ελευθερία από την δουλεία, με επικεφαλής τον Μωϋσή κι έστειλε Βασιλείς, Αρχιερείς, Κριτές και Προφήτες, για να τον καθοδηγήσουν  στον δρόμο του Θεού και της Αρετής.
Το ίδιο κι εμείς, λοιπόν, πρέπει πάντα να στηριζόμαστε στον Θεό και να ελπίζουμε σ’ Αυτόν. Χρειάζεται να μετέχουμε των Θείων Μυστηρίων και των αγαθών έργων και να μη μεριμνάμε μόνο για τις υλικές  ανάγκες μας,  αλλά κυρίως για τις πνευματικές.
Αν ρίξουμε το βάρος στην πνευματική μας τελειοποίηση, τότε και οι υλικές ανάγκες μας θα ικανοποιηθούν από τον Θεό (Ματθ. στ΄, 33). Γιατί Αυτός μεριμνά ακόμη και για τα πουλιά του ουρανού και για τα χόρτα του αγρού.
         Ο Κύριός μας, στην επί του όρους ομιλία Του, υποσχέθηκε την Βασιλεία του Θεού στους πτωχούς, στους ταπεινούς, στους βασανισμένους και αδικημένους, στους  καθαρούς στην καρδιά. Όλοι αυτοί θα δικαιωθούν, παρά τις αδικίες που υφίστανται από κακούς και ασεβείς ανθρώπους.
         Το ίδιο θα συμβεί και σ’εμάς, εάν ακολουθήσουμε τον δρόμο του  Θεού. Γένοιτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: