e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Το χειροφίλημα του Φραγκίσκου στον Βαρθολομαίο [video]


Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει δώσει ήδη σοβαρά δείγματα γραφής! Εννοούμε ότι όχι μόνον έχει εξανθρωπίσει τον θεσμό που ενσαρκώνει, αλλά και τον έχει φέρει εγγύτερα προς την Ανατολική Εκκλησίας. Ή, τουλάχιστον, δείχνει ανοιχτός προς την συναντίληψη μεταξύ των δύο Εκκλησιών, παλαιάς και νέας Ρώμης, σε καιρούς δύσκολους, κατά τους οποίους ο αγώνας και η αγωνία προς την Ενότητα πρέπει να αποτελεί τη μέριμνα όλων των μερών. 

Το βράδυ της 25ης Μαΐου 2014, ενώπιον του Παναγίου Τάφου και αμέσως μετά την Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου, κατά την ιστορικής σημασίας Συνάντηση Φραγκίσκου και Βαρθολομαίου, ο Πάπας έκλινε προς το μέρος του Πατριάρχου, τράβηξε το χέρι του και το ασπάστηκε, καθώς εκείνος προσπαθούσε να το αποφύγει κι εντέλει ανταπόδωσε με ασπασμό στο πρόσωπο του Πάπα. 

Όλα τούτα γράφουν ιστορία, τη νεότερη εκκλησιαστική ιστορία της Χριστιανοσύνης, μάρτυρες των οποίων είμαστε όλοι μας! Μακάρι, κάτι καλύτερο και ουσιαστικότερο να κυοφορηθεί!
π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: